Vers van het platteland in ons restaurant

hotel_texel-274-min.JPG

Roots of Gusta

Pure smaken proef je bij Gusta. Lokaal en seizoensgebonden ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd om een harmonisch en verfijnd smaakpalet te creëren. Elk gerecht is een eerbetoon aan de rijke natuur van het omringende plattelandsgebied en het eiland, waarin de essentie van het seizoen wordt gevangen.

 

Wij nodigen je van harte uit om bij ons te komen genieten van pure en authentieke smaken. Een culinaire ervaring die zowel de eenvoud als de diepgang van het beste wat ons eiland te bieden heeft, weerspiegelt.

 

ham_meloen-7.webp

Voor echte fijnproevers

Chef's signature

 

Terug naar de basis, naar de diepgewortelde eilandse levensstijl die tot de dag van vandaag nog steeds zijn hoogtij viert in de keuken van Gusta. Proef de authentieke smaken van het eiland en beleef een culinaire reis met ons 5 gangen Chef’s signature menu. 

 

Dit verrassingsmenu wordt bereid met verse seizoensgebonden ingrediënten. De basis wordt gevormd door producten van eigen teelt – aardappelen, bieten, uien, wortels en granen – met zorg verbouwd op onze boerderij. Dankzij onze nauwe samenwerking met lokale leveranciers is maar liefst 80% van de ingrediënten rechtstreeks afkomstig van het eiland."

 

Reserveer dit menu

download_2.webp

From farm

to table

Voor alledaags genieten

 

 

Op het ritme van de natuur. Lokaal, duurzaam, milieubewust en seizoensgebonden. Klassieke gerechten met een eigenwijze twist, met zorg samengesteld door onze keuken en brigade. Een bewuste keuze voor gezonde voeding en guilty pleasures.

 

 

 

 

 

Neem alvast een kijkje
 

Lunch |  Diner | Wijn 

kabeljauw_3.webp

Dutch Cuisine

Onze roots en eerbetoon aan de Nederlandse keuken

Onze roots, van oudsher dagelijks vers van eigen boerderij en het (ei)land in ons restaurant. Onze kookfilosofie is gebaseerd op het zorgvuldig kiezen van ingrediënten die zo veel mogelijk van dichtbij komen. We werken met producten van onze eigen boerderij, waar we aardappelen, uien, wortelen en bieten telen, aangevuld met ingrediënten van maar liefst 40 Texelse bedrijven. Hierdoor creëren we een menukaart die van kop tot staart een weerspiegeling is van de rijke natuur van ons eiland.

 

In onze keuken vinden we de perfecte balans tussen de producten die Texelse grond voortbrengt, de zee die onze kusten omarmt en de lucht die het eiland vult. We combineren dit met de heerlijke groenten en kruiden die het ruige eiland ons biedt, en serveren creatieve gerechten die de veelzijdigheid van de regio vieren.

 

Met trots dragen wij de principes van Dutch Cuisine uit. Samen zetten we de moderne Nederlandse keuken op de kaart en koken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde. 

 

Reserveer bij Gusta